Ga naar inhoud
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Lees meer
Monsol

Markiezen

Als u op zoek bent naar zonwering zijn markiezen wellicht het juiste product voor u. Dan bent u bij Monsol aan het juiste adres! Wij zijn uw specialist als het gaat om hoogwaardige zonwering, ook in de vorm van markiezen. Middels onze expertise en ervaring voorzien wij u graag van het beste advies voor markiezen voor uw ramen. 

Markiezen groen
Markiezen zwart
Markiezen groen wit gestreept
Markiezen Alexanderhoeve

Markiezen

Van welke kant de zon ook komt, een markies biedt altijd optimale bescherming. Naast het weren van de zon heeft de markies nog een functie: door de nostalgische uitstraling en de fraaie uitvoering van de bekapping is een markies een verfraaiing voor de gevel. Dit geldt niet alleen voor een klassiek pand, ook bij een modernere bouwstijl kan een markies voor een verrassend effect zorgen.

U kunt de keuze maken uit een aluminium-, hardhouten- of grenenhouten frame. Vervolgens kunt u kiezen uit een bekapping van dezelfde materialen of kunststof. Deze keuzes bieden wij u standaard in de volgende 4 kleuren:

+ Creme-wit (Ral 9001)
+ Wit (Ral 9010)
+ Antiek groen (Ral 6009)
+ Beige (Ral 1015)

Bovendien is het mogelijk, tegen een geringe meerprijs, het houtwerk uit te voeren in een kleur bijpassend bij het schilderwerk van uw woning. Voor de doekkleuren heeft Monsol een groot scala aan kleuren van gerenommeerde merken. Uw markies kan vervolgens afgewerkt worden met een volant, biesband en nagels in een kleur bijpassend aan het doek en/of het houtwerk.

Ook bieden wij de mogelijkheid om doeken te vervangen, waarbij u indien gewenst uw eigen tekst en logo kunt toevoegen.

Markiezen grijs geblokt

Verschillende modellen

Standaard model

Het meest voorkomende model is het standaard model. Dit model, waarbij de uitval gelijk is aan de werkhoogte, wordt gebruikt in normale situaties waarbij geen doorloop nodig is.

Petmodel

Het petmodel, waarbij de uitslag een vorm van een pet heft, heeft een uitval welke groter is dan de werkhoogte.

Dit model is toe te passen bij situaties waarbij een doorloop vereist is. Bijvoorbeeld wanneer er een looppad voor uw raam langsloopt, boven (terras)deuren, etalageramen etc. Ook wanneer u vrij uitzicht wilt behouden is het petmodel uitermate geschikt.

Klapmodel

Het klapmodel, of uitslagmodel, is geschikt voor situaties waarbij een grote uitval noodzakelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote deuren die naar buiten opendraaien, grote etalageruiten etc.

Showroom Monsol

Advies van een specialist

Monsol heeft specialisten in dienst die volledige kennis hebben van markiezen. Door de ervaring die is opgedaan bent u verzekerd van het juiste advies. U wilt natuurlijk dat de markiezen voor uw ramen van goede kwaliteit zijn en dat deze nog jarenlang meekunnen. Bij Monsol kunt u daarop rekenen! Onze specialisten komen graag met u in contact om de mogelijkheden voor markiezen met u te bespreken.

U bent van harte welkom

Neem een kijkje in onze showroom!

Of het nou gaat om het creëren van sfeer, schaduw en comfort of juist het tegenhouden van een teveel aan licht of de zomerse hitte, met onze collectie zonwering is het allemaal mogelijk.

Mogelijkheden hout